HTML

Munkahely Kell

Munkahely kell - ha az az álmod, hogy rokkantnyugdíj vagy munkanélküli segély helyett végre fizetést kapj. Megkeresem, akiknek sikerült és akik segíthetnek.

Rovatok

Rovatok

2011.03.18. 15:58 munkahelykell

Az adott szó védelmében!

A Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom március 11-én demonstrált a Nemzeti Erőforrás Minisztérium előtt. Az MTI tudósítása szerint Szőke László, fogyatékosságügyi főosztályvezető azt mondta: "a kormány igyekszik mindent megtenni az elemi rehabilitációs központok működéséért és azért, hogy a látássérültek továbbra is igénybe tudják venni a szolgáltatást. A tárca napokon belül pályázatot ír ki, amelynek révén biztosítani fogják a központok működését ez év márciusától év végégig - hangsúlyozta."
Szőke egy-két napot ígért, amit a minisztériuma nem tartott be, ahogy a február 28-ai nyilatkozatában megfogalmazott két hetes határidőn belül sem írtak ki pályázatot.


Kérdezzük Orbán Viktor miniszterelnököt, meddig maradhat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium felső vezetése a helyén, amely cserbenhagyja a rá bízott rászorulókat. Nem állami feladat a rehabilitáció támogatása – hangzott el Szőke László és Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos szájából ez az általunk azóta cáfolt érv. Kérdezzük, ha igazat állítanak, akkor mi az oka, hogy Szőke és Bernáth dokumentumokkal igazolható módon, nyíltan keresik a látássérültek rehabilitációjára fordítható pénzt, amit valószínűleg ők mulasztottak el betervezni a költségvetésbe. Ha csak a töredékét szednék össze – lerontva a látássérültek esélyegyenlőségét, munkába állásának lehetőségét –, azért ki felel majd? Az nem lehet, hogy senki. Nehéz hinni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetésének, mert nem csak arról van szó, hogy nem tud becsületesnek látszani.


A NEFMI az önmagának adott pályázat kiírási határidőket nem tartja be, mert nem gondol arra, hogy ennek következménye lesz, mintha az adott szó nem számítana Magyarországon. Ez tévedés. Érdemes megjegyezniük Czikora Róbert látássérült, a Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom tagjának szavait:

 
"Az illetékesek nem adtak más lehetőséget, a kormány nem foglalkozik a helyzettel!
Mit tehetnénk mi, látássérültek?!
Olyan emberek döntenek sorsunkról, jövőnkről, akik egészségesek!
De mi lesz ezekkel az emberekkel, ha őket is elkapja a gépszíj? Hova fognak menni segítséget kérni? Ha fogyatékkal élők lesznek, havi 45 ezer forintból hogyan fognak megélni?
Nincs mese! Emelkednek az árak! Segítség nincs! Megyünk az utcára!"


Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://munkahelykell.blog.hu/api/trackback/id/tr562750433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása