HTML

Munkahely Kell

Munkahely kell - ha az az álmod, hogy rokkantnyugdíj vagy munkanélküli segély helyett végre fizetést kapj. Megkeresem, akiknek sikerült és akik segíthetnek.

Rovatok

Rovatok

2011.05.08. 15:39 munkahelykell

Egy vak a menet elején

A jó ügy mellett állunk, ezek az emberek megérdemlik a segítséget – ez járt a fejemben, amikor a május 6-ai demonstráción vonultam. Egy vak a rendvédelmi dolgozók menetének elején.

A LÁJM részt vett a Kossuth téren a rendvédelmi dolgozók tiltakozó demonstrációján. A menet elején haladtunk át a Belvároson. A parlament előtti téren rengetegen voltak tűzoltók, rendőrök, katonák, börtönőrök, mentősök, közterület-felügyelők és civil szerveződések képviselői. Érezni lehetett az óriási feszültséget, viszont amikor valakivel megálltunk beszélgetni, dühét a háttérbe lökve, emberi hangon válaszolt kérdéseinkre. A sok ezer jelenlévő feszültségét az összetartás ereje múlta felül.

Az ország kisseb nagyobb településeiről érkeztek, akiket hivatásuk köt össze, ezért úgy beszélgettek egymással, mintha napi személyes kapcsolatban lennének. Megérkezésünk híre gyorsan terjedt közöttük. Sokakkal kezet fogtunk, sokan megköszönték, hogy eljöttünk. Fantasztikus érzés volt, hogy elsősorban emberként és támogatóként tekintettek ránk, és nem úgy, mint fogyatékkal élő turistákra, akik éppen odatévedtek.
Közben megérkeztek a térre a több mint kettőszáz motorral és gépkocsival demonstrálók. Hatalmas üdvrivalgás fogadta őket.

A Kossuth térről induló gyalogos menet indulásakor a szervezők megkértek minket, hogy álljunk a menet elejére. Megtisztelő volt, hogy többedmagammal én vezethettem a sok ezer felvonulót. Kónya Péter, a Demonstrációs Bizottság vezetője a Belügyminisztérium épületénél odalépett hozzám, és a fülsiketítő zajban megköszönte, hogy eljöttünk, mellettük vagyunk.

A demonstrálók átérezték annak erejét, hogy a LÁJM maroknyi csapata mellettük áll és támogatja ügyüket.

Hogy miért támogatjuk a rendvédelmi dolgozókat?
- Ezek az emberek nap mint nap úgy jönnek el családjaiktól, hogy nem biztos, hogy este hazatérnek hozzájuk!
- Ezek az emberek az életüket kockáztatják értünk munkájuk során!
- A tűzoltók akkor mennek be házainkba, amikor mi kimenekülünk!
- A rendőrök és tűzoltók baleseteknél sokszor olyat látnak, amit egy hétköznapi ember még elgondolni sem tud!
- A börtönőrök olyan bűnözőkkel vannak egy épületben, akik a társadalomra veszélyt jelentenek!

Sorolhatnánk a mellettük szóló érveket. Támogatjuk, hogy a nyugdíjkorhatár-emelés ne érintse a nagy fizikai és pszichikai terhelés alatt dolgozó rendvédelmi dolgozókat. Sikeres tárgyalást kívánunk hétfőre!

Czikora Róbert

Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://munkahelykell.blog.hu/api/trackback/id/tr532887460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása