HTML

Munkahely Kell

Munkahely kell - ha az az álmod, hogy rokkantnyugdíj vagy munkanélküli segély helyett végre fizetést kapj. Megkeresem, akiknek sikerült és akik segíthetnek.

Rovatok

Rovatok

2011.03.22. 15:08 munkahelykell

Vállalhatatlan a NEFMI politikája

Meg vagyunk döbbenve a csúsztatáson, és azon, hogy még mindig nem olvasták el a nyilvános szerződéseket - ami állampolgárként nekünk elérhető, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium hivatalnokainak nem: lustaságból vagy számításból. A minisztérium kiadott egy röhejes közleményt, melyben nem cáfolják mozgalmunk kijelentését, mely szerint hazudtak a látássérülteknek, a rehabilitációt támogató pályázat kiírásának elmaradása miatt. Igazuk van, igazmondásukkal nem büszkélkedhetnek.

Mossák kezeiket: a NEFMI a működés finanszírozására nem tett ígéretet, a jelenlegi helyzet kialakulásáért a szerződéseket aláíró szervezeteket hibáztatja. Akkor még egyszer, az ismétlés kedvéért leírjuk azt, ami bárkinek hozzáférhető: a regionális látássérült rehabilitációs központok által aláírt támogatási szerződések 5. számú melléklete, amely az uniós pályázatok esetén a pályázati időszakra és a fenntartási időszakra vonatkozó kötelezettségeket konkrétan tartalmazza, 2011-től kezdve ÜRES! A látássérült rehabilitációs központok szerződésében -a megvásárolt eszközök megőrzésén túl- NINCS az úgynevezett fenntartási időszakra vonatkozóan semmilyen anyagi kötelezettségvállalás. Nem is lehet, hisz törvényben előírt állami feladatot harmadik személyre átruházni, az állam által vállalt felelősségéből a minisztériumnak kibújni érvényesen nem lehet.

Kötelezettséget a magyar állam vállalt, amikor az Uniótól felvette a látássérült rehabilitációs rendszer kiépítésére a támogatást, közel 700 millió forintot. Kötelezettség vállalása az uniós szabályokon túl az Országgyűlés által elfogadott Országos Fogyatékosügyi Programon, valamint a Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól szóló ENSZ Egyezményen alapult. Ez utóbbi egyezmény kihirdetésével a Magyarország nemzetközi számonkérés terhe mellett vállalta a fogyatékosok rehabilitációjáról való gondoskodást.

Ezek mindenki számára ellenőrizhető tények.

Ehhez képest értékelje mindenki tetszése szerint a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleményét, mely minden felelőséget elhárít, de érdekes módon attól nem mer elállni, hogy teljesítse kötelezettségét, ezért ígérete szerint pályázatot ír ki az elemi rehabilitációs szolgáltatás működtetésére. Bár folyamatosan csúsztatja ezt, ezzel megszakítva sokak ellátását. A közlemény végén csattan az ostor: "a minisztérium az ügyet ezzel lezártnak tekinti". Minden étintett figyeljen oda, milyen lekezelően bánik a tárca hátrányos helyzetű emberek életével, erre lehet számítani, amíg a Réthelyi, Bernáth, Szőke nevével jegyzett garnitúra nem kopik el annyira, hogy vállalhatatlan lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: szőke látássérültek bernáth hazudtak nefmi


A bejegyzés trackback címe:

https://munkahelykell.blog.hu/api/trackback/id/tr252762220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása