HTML

Munkahely Kell

Munkahely kell - ha az az álmod, hogy rokkantnyugdíj vagy munkanélküli segély helyett végre fizetést kapj. Megkeresem, akiknek sikerült és akik segíthetnek.

Rovatok

Rovatok

2011.03.21. 15:51 munkahelykell

A látássérültek lemondatnák Réthelyi Miklóst

A Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom képviselői szerint hazudott nekik a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. A tíz nappal ezelőtti demonstráción a tárca illetékese megígérte, hogy egy-két napon belül pályázatot írnak ki a látássérülteket rehabilitáló központok további működtetésére. Mivel ez nem történt meg, a szervezet lemondásra szólította fel Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert.

A Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom néhány hete 12 pontos petíciót juttatott el a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz, majd március 11-én tüntetett is a tárca épülete előtt. A szervezet azt nehezményezi, hogy az állam megvonta az elemi rehabilitációs szolgáltatások támogatását, amely eddig évente 1200, felnőtt korában megvakult embernek segített abban, hogy megtanuljon például közlekedni és fehér bottal járni.

A demonstráción Szőke László, a minisztérium fogyatékosságügyi főosztályvezetője megígérte, hogy a tárca egy-két napon belül pályázatot ír ki, amely biztosítaná az anyagi forrást, és megmentené az országos hálózatot. A szükséges pályázatot azonban nem írták ki, vagyis a Nemzeti Erőforrás Minisztérium hazudott a látássérülteknek - mondta a Független Hírügynökségnek Berta László, a Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom tagja.

Az elmúlt másfél évben a magyar állam 114 millió, az Európai Unió pedig 682 millió forintot költött nyolc rehabilitációs központ kialakítására, amelyek évente 1200 látássérültet tudnak ellátni. A szervezet szerint az uniós pénzeket nem lenne szabad következmények nélkül veszni hagyni, ám a magyar állam a szükséges fenntartási költségek megvonásával egy pénzügyi korrekciós eljárás megindítását is kockáztatja.

A mozgalom úgy látja, hogy a minisztériumi vezetés nyilvánvalóan nem alkalmas a rábízott feladat elvégzésére, hiszen cserbenhagyja a rászorulókat, nem tartja be a nyilvánosság előtt tett ígéretét és könnyelműen bánik a közpénzzel. A Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom ezért felszólítja Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert, hogy tegyen az ügy érdekében. Ellenkező esetben pedig vállalja a felelősséget az általa vezetett tárca mulasztásaiért és mondjon le a posztjáról - tette hozzá Berta László.

Független Hírügynökség

Szólj hozzá!

Címkék: miklós lemondás látássérült réthelyi


A bejegyzés trackback címe:

https://munkahelykell.blog.hu/api/trackback/id/tr82759194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása