HTML

Munkahely Kell

Munkahely kell - ha az az álmod, hogy rokkantnyugdíj vagy munkanélküli segély helyett végre fizetést kapj. Megkeresem, akiknek sikerült és akik segíthetnek.

Rovatok

Rovatok

2011.03.11. 12:00 munkahelykell

Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom Petíciója

Mit kíván a látássérült állampolgár?
 
Legyen esélyegyenlőség!
 
1. pont Nem akarunk a látássérülés után krízisben, depresszióban élni!
2. pont Nem mondunk le az önellátásunkról!
3. pont Önállóan akarunk közlekedni!
4. pont Újból akarunk írni és olvasni!
5. pont Azt akarjuk, hogy felelős, független magyar állampolgárként gyarapíthassuk az adófizetők táborát!
6. pont Jogunk van a látó emberekkel egyenértékű élethez!
7. pont Jogunk van a munkához!
8. pont Jogunk van az önrendelkezéshez!
9. pont Jogunk van a családhoz!
10. pont Követeljük, hogy a kormány tartsa be a fogyatékosügyi törvényt, az ENSZ Egyezményt és az országgyűlés által elfogadott fogyatékosügyi programot!
11. pont Követeljük, hogy az új Alkotmány garantálja a fogyatékos személyek esélyegyenlőséghez való jogát!
12. pont Követeljük, hogy a kormány ne száműzzön segélyre minket! Nem vagyunk másodrendű állampolgárok!
 
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium előtt állva üzenjük a kormánynak, hogy itt idézték elő a válságot. Ezért 2011. március 1. óta 1200 látássérült ember törvénybe foglalt joga sérül Magyarországon. Hallja meg a kormány, hogy nem kapjuk meg törvényben garantált jogainkat!
Azért tiltakozunk ennek a minisztériumnak a kapujában, mert innen származik az a valótlan nyilatkozat, hogy nem állami feladat az elemi rehabilitáció támogatása. Nyilatkozták ezt annak ellenére, hogy Szőke László fogyatékosügyi főosztályvezető látássérült, tudja, hogy az állam támogatása nélkül nem illeszkedhetünk vissza a társadalomba. A minisztérium sem tagadhatja, hogy elmulasztották a kötelességüket, ezért keresik hetek óta fejvesztve a nekünk járó pénzt.
Hallja meg a kormány, hogy évente négyezren vakulnak meg. Figyelmezetjük a kormányt, hogy senkinek, egy kormányzatnak sincs joga megfosztani minket a lehetőségtől, hogy saját magunk irányítsuk a sorsunkat!
 
Felszólítjuk a minisztériumot, hogy a február 28-ai nyilatkozatában az általa adott kéthetes határidőt tartsa be, írjon ki pályázatot a látássérült személyek rehabilitációjára. Március 15-én lejár a határidő, és eljön az igazság pillanata.
 
Megkérjük Réthelyi Miklós miniszter urat, vegye át a Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom Petícióját.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://munkahelykell.blog.hu/api/trackback/id/tr462730224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása