HTML

Munkahely Kell

Munkahely kell - ha az az álmod, hogy rokkantnyugdíj vagy munkanélküli segély helyett végre fizetést kapj. Megkeresem, akiknek sikerült és akik segíthetnek.

Rovatok

Rovatok

2011.03.31. 21:32 munkahelykell

Válasz egy vádaskodónak!

A múlt héten kaptuk azt a levelet, ami negatívan állítja be a LÁJM tevékenységét. Nem gondoljuk, hogy sokak véleményét tükrözi, de a benne megfogalmazott vádak súlyosak, és sértik azokat is, akik részt vettek az elemi rehabilitációban, ezért választ adunk.

A levél szerzője nem járult hozzá, hogy nevét nyilvánosságra hozzuk, amit tiszteletben tartunk, és javasoljuk egyben, hogy legközelebb álljon ki azért, amit gondol, bár akkor meg kell hallgatnia a megszólított fél véleményét.  Reméljük, a névtelen levélíró téveszméit így is eloszlatjuk, hiszen minden ember számít.  Íme, a névtelen levél:


„Tisztelt Cím!
 Egyáltalán nem értek egyet a Rehabközpontok lázító kampányával. Nem igaz az, hogy annyi vakembert rehabilitáltak. Évente ezrekről harsognak. Ez egyszerűen nonszensz, nincs valós teljesítmény mögötte, csak statisztika gyártás a részükről és mindez felháborítóan magas  3.000,- Ft-os óradíjért!
A Vakok Szövetsége az illetékes arra, hogy a vakok problémáival foglalkozzon. Nem szabad a kormánynak különböző „gittegyleteket” finanszírozni, melyek mögött nincs valós teljesítmény. Ezek a központok csak élősködnek rajtunk, ezért nincs rájuk szükség, tűnjenek el.
Magam is vak vagyok, ennek ellenére megálltam a helyem az életben, látó környezetben. Nem volt szükségem arra, hogy megmutassák azt, hogy a wc-re miként kell ülnöm.
Sokan jól megéltek a rehabilitációs központokból eddig, de most már elég szűnjenek meg, tűnjenek el!!!  Ne a vakokon élősködjenek!!!
Menjetek a francba a mozgalmatokkal együtt.”


VÁLASZLEVÉL:

Tisztelt Levélíró!
Hozzászólását nagyon Köszönjük!
Leveléből úgy értem, hogy Ön soha nem vett részt Rehabilitáción.
A Rehabilitációs Központok tevékenysége mögött valós teljesítmény van, mivel nagyon sok látássérült ember közlekedik és önellátó lett a rehabilitációs központoknál dolgozó szakemberek segítőkész munkájuk által. Eredményeik ellenőrizhetők, 1200 főt sosem rehabilitáltak évente Magyarországon korábban, még a töredékét sem.


Felhívom a figyelmét arra is, hogy nem mindenki olyan szerencsés, mint Ön. Ami viszont nagyon fontos, a Rehabilitáción nem arra tanítják az embert, hogyan üljön a wc-re. Ha Ön erre gondolt, hogy megállja a helyét, akkor nagy mozgást nem igényel, mert a wc nem olyan nagy területet igénylő helyiség.
Elismerésem, amennyiben valóban vak, tehát 95% fölötti a látáscsökkenése, hogy mindennemű segítség nélkül megállta a helyét, megtanult közlekedni, rendszeresen munkába jár, családot alapított és neveli gyermekeit.
Azt elhiszem, hogy nem kellett megmutatni, hogyan üljön a wc-re, de azt, hogy hol van a wc, azt sem kell megmutatni?
Az Elemi rehabilitáció nem a wc használatról szól, hanem emberi életekről!


TOVÁBBÁ Felhívom a figyelmét arra: A Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom egyik szervezetért sem kampányol! Mi magánemberekből álló mozgalom vagyunk!
Abban viszont igaza van Önnek, hogy az MVGYOSZ feladata lenne, hogy a Magyarországon élő Látássérültekért álljon ki. De ez sajnos már nagyon-nagyon régen nem így van! Sajnos Ők is már csak papíron vannak a látássérültekért, és Ők is csak a másikra tudnak mutogatni. Engem viszont megtanítottak a rehabilitáción, hogy ne mutogassak, mert még a végén leverek valamit.
Ma egy Magyar Látássérült csak akkor fordulhat a Szövetséghez, ha valamelyik egyesületének tagja, és még akkor sem biztos, hogy segítséget kap. Ezt biztosan tudom, mert én is kértem a szövetség segítségét, és azon kívül, hogy megkérdezték „tagja vagyok-e a szövetségnek”, semmit nem segítettek.
Ön erről a szövetségről írt levelében?

Azt írta levelében „ezek a központok rajtunk élősködnek”, ezt mégis hogyan gondolta? Szerintem, aki rajtunk élősködik, az a Kormányban dolgozik!
Továbbá: A rehabilitációs központok az ügyfeleik számára térítésmentesen nyújtják a szolgáltatásaikat.
A következő mondatot megint csak Ön írta:
„Magam is vak vagyok, ennek ellenére megálltam a helyem az életben, látó környezetben.” Ezek szerint a látó emberek között egy látássérültnek túlélőnek kell lennie?
Tisztában van Ön azzal, mit jelent az, hogy „élősködnek” ?
Az utolsó mondata sok kívánni valót hagy maga után!
„Menjetek a francba a mozgalmatokkal együtt”

Tisztelt Levélíró!
Természetesen megteszem Önnek, amit kért! DE CSAK ÖN UTÁN!

Maradok tisztelettel:
Czikora Róbert, a Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom egyik alapítója

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://munkahelykell.blog.hu/api/trackback/id/tr442789542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása