HTML

Munkahely Kell

Munkahely kell - ha az az álmod, hogy rokkantnyugdíj vagy munkanélküli segély helyett végre fizetést kapj. Megkeresem, akiknek sikerült és akik segíthetnek.

Rovatok

Rovatok

2011.03.11. 21:34 munkahelykell

Gyors válasz a petíció átadása után

 

Bár néhány napon belüli megoldást kínált fel - nem először - a minisztérium, a negatív és nem alátámaszható kijelentésekre azonnal reagáltunk. Olvassátok el a Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom Közleményét a mai eseményről:

 

A mai napon látássérült személyek demonstráltak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium előtt azzal a céllal, hogy felhívják Réthelyi Miklós miniszter és a kormány figyelmét arra a lehetetlen helyzetre, ami az elemi rehabilitációs szolgáltatás megszüntetésével alakult ki.

 

Évente 1200 látássérült ember társadalmi, munkahelyi visszailleszkedése vált lehetetlenné. A Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom 12 pontból álló petícióját átvette dr. Szőke László, a fogyatékosságügyi főosztály vezetetője.

 

A demonstráción részt vevő száz fő előtt kijelentette, hogy az előző kormány hibája a támogatás elmaradása, a fenntartási kötelezettség pedig a szolgáltatást működtető civil szervezeteké, amit aláírt szerződések igazolnak.

 

Felhívjuk a minisztérium figyelmét, hogy téved. Visszautasítjuk azt a hazug állítást, hogy a támogatási szerződésekben a civil szervezetek kötelezettséget vállaltak volna a szolgáltatás fenntartására. A szerződések nyilvánosak, bárki ellenőrizheti tartalmunkat. A minisztérium téved, hiszen egy a termelő tevékenységet végző vállalkozásokra vonatkozó kötelezettséggel illeti azokat a civil szervezeteket, melyek cipőt kötni, olvasni, főzni, közlekedni - egyszóval az új életre oktatnak látássérülteket.

 

Ha úgy gondolják, hogy ez termelő tevékenység, és a látássérült is erőforrás, ajánljuk a nemzeti erőforrás tárcának, szálljon be annyi pénzzel, hogy valóban működhessen.

 

2011. 03. 11.

 

Látássérült Állampolgárok Jogaiért Mozgalom

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://munkahelykell.blog.hu/api/trackback/id/tr352732051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása